Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Accu voor uw ombouwset

Panasonic 36 volt, 11 Ah, Lithium Polymeer batterij

De FMHMotor ombouwset elektrische fiets maakt gebruik van de 36 Volt, 11 Ah Panasonic Lithium Polymeer batterij waar vele A-merken de komende jaren ook op overstappen.

Type Accu
De meeste elektrische fietsen hebben een een Li-ion-accu. De nieuwste accutechnologie heet LiPo. Voordelen van Li-ion-accu's zijn hogere vermogensopname en lichter gewicht dan oudere types accu's, en volledig ontladen is mogelijk; de nadelen zijn de hogere prijs en een maximale oplaadbaarheid van 300 tot 750 keer, met een levensduur van ongeveer drie jaar. Een LiPo-accu heeft een levensduur van meer dan 5 jaar en is zeer sterk. Deze technologie is echter nieuw en nog erg duur.

Onze Panasonic batterij is van bijzondere kwaliteit en heeft de capaciteit om hem 1500 maal te herladen.

Hieronder willen we u een stukje laten lezen wat onze technische man op 07/05/2011 vanuit AsiŽ ons mailde:

"De accucellen voor de 120 sets die volgende week worden verzonden zijn klaar hoorde ik van de mensen van Panasonic. Ze hangen nu aan de oplader en worden zodra ze vol zijn verzonden naar de accu-casing producent die de electronica erbij doet en ze inbouwt. Ik ben er ondertussen achter dat de electronica minstens zo belangrijk is als de kwaliteit van de accu-cellen. De accu-inbouwer die we voor jouw accu's gebruiken is wat dat betreft gewoon top kwaliteit, de heren van Accell die ik op de beurs tegen het lijf liep beaamden dat ook.

De grote jongens waar wij zaken mee doen staan zelf niet op de beurs (hebben ze niet nodig vinden ze) maar ik heb wel de mensen van alle partijen even gesproken die zelf op de beurs rondliepen als bezoeker. Toch bijzonder: Wij zijn voor al deze partijen slechts ienieminie-klantje (de accu fabrikant bijvoorbeeld doet 30.000.000 accu-cellen per maand -o.a. alle cellen voor de iPhone4 en iPad2) en toch behandelen ze ons als een belangrijke klant. Wat persoonlijk contact, in levende lijve, toch kan betekenen in deze markt."